15 July 2011

Omelette sauce blanche


It's unusual to have omelette with bechamel sauce but this is a wonderful combination.  It's important to make the omelette in perfect texture, very soft, half cooked inside but hard enough to shape the form outside.  It takes some practice to make a good omelette but this is the skill you worth practicing for.  Nobody wants to eat overcooked eggs.  The key is to use a good frying pan.

Inside is ground meat, mashed potatoes, minced mushrooms, minced cabbages with tiny bit of cream.  These combination is perfect each other and the omelette melts in your mouth.

「オムレツのホワイトソースかけ」夏には食べる機会が減るベシャメルソース(ホワイトソース)だが、やっぱりいつ食べても美味しい。グラタン系の料理には暑すぎる季節なので、オムレツと合わせてみた。

オムレツの中身は、挽肉、マッシュポテト、マッシュルームのみじん切りとキャベツのみじん切りのソテーを入れた。キャベツをたっぷりと使い、最後にほんの少しのクリームを加えて全体をまとめる。ソースでオムレツがグレードアップするので、オムレツ自体を完璧に作らないといけない。オムレツのコツは良く油の馴染んだフライパンとその形だと思う。卵を流し入れたら即、かき混ぜて卵を半熟に仕上げる。上手に出来たら、中身、卵、ソースの全てがマッチして口の中でとろけ、流れるような美味しさ。

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