07 July 2011

Nectarine Flambé








"Nectarine" is my favorite fruits of all.  I love it so much but unfortunately it's very difficult to fine good ones in Hong Kong.  They are usually imports from the U.S but they are not as good as the ones you eat there.

These were very sour and hard so I sauteed with butter and added brown sugar and flambeed with rum.  With simple adjustment it transformed a wonderful dessert.

「ネクタリンのフランベ」私は果物の中でネクタリンが一番好きでこの時期を楽しみにしている。しかし香港では美味しいネクタリンがなかなか無い。全てアメリカからの輸入ものなのだが、輸出用に早摘みしているのか固くて酸味が強く、置いていても熟れない。

ネクタリンはタルトなどにすると美味しいが、面倒だったので、バター、ブラウンシュガーでキャラメルを絡めてラム酒でフランべにした。これはフランスではよくする簡単なデザートでバナナやその他の酸味の強いフルーツで作っても美味しい。

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