19 April 2011

Rouleau de poulet avec poitrine fumée


This is chicken breast wrapped with smoked bacon.  I use chicken breast for cooking very often because it has high protein with very small amount of fat.  However it's very plain meat, so sometime it's good to add some fat and the flavor to enrich it.

The stuffing is made from chicken fillet mignon which comes with the breast, processed with cream and chopped persil.  Then open the chicken breast in half the thickness and roll the stuffing.  Wrap with smoked bacon in the end and tide with strings and cook in the pan with covered.

「鶏胸肉のベーコン巻き」胸肉は高タンパクで低脂肪なので我が家ではよく使う食材だが、淡白すぎて退屈な時もあるので、時々ベーコンで香りと脂肪を足して変化をつける。胸肉のパサパサ感が苦手な人にもジューシーに仕上がるこの方法はおすすめ。

こちらの胸肉はささみが付いたままパックされていることが多いので、ささみの部分をクリームとパセリを入れてフードプロセッサーでムースにした。ささみが付いていなければ観音開きにした胸肉のでこぼこを調整して肉片を使うとよいと思う。開いた肉にファルスを入れて巻き込んで外側をベーコンで巻き、何カ所かひもで縛りとめる。ルクルゼか蓋付きのフライパンで蒸し焼きにする。

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