21 April 2011

Cheese burger


I don't think many people make burgers at home except Americans.  Which by the way, when they say "BBQ" often means to cook burgers on outdoor grill.  Burgers are really best to make at home because you're very sure of the quality of the meat if you make by yourself.

Making of burgers with fry is not very simple as it looks, because it has to be served all at the same time.  Deep frying of potatoes and grilling the meat are both very sensitive with it's cooking time.  You can never over cook the meat otherwise it spoils the whole plate.  Also fries has come right out from the fryers. I always think this is very good practice of time management of cooking.

「チーズバーガー」ハンバーガーを家で作る人はあまりいないかもしれないが、自作すると本当に美味しい。自分で作る時にはちゃんとした挽肉を使うので安心だし、変に胸焼けすることもない。

フライドポテトとハンバーガーはシンプルな料理だが、これを同時に仕上げるのは、とてもよい料理の時間管理の練習になる。ポテトを揚げる(フライドポテトは2度揚げした方がよい)、バーガーバンをオーブンでトーストする、肉をグリルパンで焼き、溶けるタイミングを見計らってチーズをのせる。この全てのことの時間管理をして最後に同時に仕上げなければいけない。揚げ物をしながら、絶対に焼きすぎてはいけない(焼きすぎたら全てが台無し)ように肉を焼くのは難しいが、集中し、段取りと優先順位を瞬時に考えるように訓練すれば出来る。

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