25 February 2011

Salade de saumon









I believe we luck eating vegetables in our diet, so I make this kind of big bowl of salad full of toppings once a week.  My husband doesn't like Hong Kong local vegetables.  He says he doesn't like the texture and the flavour of them.  There are many imports of vegetables in Hong Kong and you can buy any products from all over the world but they are of course very expensive and lucks freshness.

I make this kind of big bowl of mix salad once a week.  I usually add chicken breast or ham cut in cubes on the top.  I made this with steamed salmon and it matched perfectly with salad.  I make the salad much lighter and very good for dieting.

「サーモンのサラダ」我が家は野菜を十分に食べていないのではないか、と思うので週に最低一回はこの様な、大きなボウルいっぱいの具沢山サラダにする。夫は香港によくある中国の野菜、チンゲンサイ、ケール、チョイサムなどが嫌いで、それらのおひたし、炒め物等を食べてくれない。香港では日本、欧州、アメリカとどの国の野菜も買う事ができるが、それがまた高くて、新鮮でなく頭が痛い。

いつもはサラダのトッピングは鶏のささみや胸肉、ハムなどにすることが多いが、今回はサーモンを蒸したものにしてみた。これが軽くても食べごたえがあり、とてもいいマッチングだった。

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