23 January 2011

Taiwanese vermicelli stew










Vermicelli is a type of transparent noodle made from starch of beans.  This type of noodle are eaten all over Asia.  In my opinion, vermicelli made from Taiwan is the best quality.  Personally, I love Taiwanese cuisine.  I used dried shitake mushroom and dried scallops for the base stock of this strew.

「台湾風春雨の煮込み」これは台湾で食べた料理と日本の八宝菜を参考に作った自己流台湾料理。乾燥椎茸と乾燥貝柱の出汁をベースに春雨の煮込んだ。春雨は私は台湾の「新竹」のものが一番質が良いと思う。かなりひきがあるので、煮込んでも麺がベチャベチャにならないし、変な匂いもない。

春雨の煮込みは思うより多めのスープで春雨を煮込んでスープを含ませると美味しく出来る。うずらの卵も買ってきて気合いを入れて作ったので、自分の中では最高の出来きだった。

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