11 January 2011

Borscht


Borscht is Ukrainian origin soup that is very popular in Russia.  I make this soup Caucasus way that is without using any meat. It's very good resource of a lot of vegetables.  This is also good for a diet menu of new year's resolution!

Ingredients:
1 large beet, 1 carrot, 1 onion, 1 parsnip, 1 red pepper, 1/4 of cabbage, 2 potatoes, 2 cloves of garlic, some brunches of fresh dill, coriander, spring onions, 1 can of Tomato sauce, 1 cube of chicken stock, salt and pepper

- Mince garlic, slice onion and cabbage, dice potatoes.  Shred all the rest of vegetables; beet, carrot, parsnip, red pepper with large holes of cheese grater

-Saute the garlic and onion in olive oil first, then add the shredded vegetables and continue to saute.  When the liquid of the vegetable is gone, add the tomato sauce.  Continue to saute and reduce further.  Then add some water and chicken stock.

- Cook the soup until all the vegetable becomes tender.  Add some potatoes and cabbage towards the end of the cooking.  Sprinkle the fresh herbs in the end.


以前にも紹介した「コーカサス地方のボルシチ」は肉を使わない野菜たっぷりのスープで、野菜不足を感じ時にはとてもよい料理。ダイエットにもとても良いので詳しく作り方を紹介しよう。

材料:ビーツ大1個(缶詰の場合は2、3個)、人参1本、タマネギ1個、白人参1本(ごぼうでも可)、パプリカ赤1個、キャベツ1/4個、ジャガイモ小2個、にんにく2片、フレッシュなディル、コリアンダー、あさつき、トマトソース1缶(デルモンテがおすすめ)、チキンブイヨン1個、塩こしょう

ーにんにくはみじん切り、タマネギとキャベツはスライス、ジャガイモはさいの目に切る。その他の野菜は全てチーズ削りの一番粗い目ですりおろす。

ースープ鍋大にオリーブオイルを引きにんにく、タマネギを炒める。次にすりおろした野菜を入れて炒め、水分を飛ばす。トマト缶を入れて更に煮詰めて水分を飛ばす。適量の水を足し、チキンブイヨンを入れて煮込む。

ー全体が馴染むまで煮込み、ジャガイモとキャベツを入れて火が通るまで煮る。フレッシュハーブをみじん切りにして最後にふりかける。

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