09 December 2010

Sardine cake


This is something like "crab cake" made by sardine.  I added saute of chopped garlic, onion, bell pepper and fennel inside. You can replace fennel with celery.  Fillet the sardines, remove skin and the bones and ground in food processor.

With the fish meat, mix the above saute of vegetables, add 1/2 of egg and some bread crumbs. Season with salt and pepper and shape into flat balls as the photo.  Cover the cake with bead crumbs again then saute in the olive oil.

「イワシのハンバーグ」これはイワシでアメリカ料理の「クラブケーキ」風なものを作ってみた。先ず、イワシをおろして皮を取り、フードプロセッサーで軽く挽く。にんにく、タマネギ、パプリカ、フェンネルのみじん切りをオリーブオイルで炒める。フェンネルの代わりにセロリでもよいし、その他もネギなど家にあるものでもよいと思う。

イワシのすり身と冷ました野菜、溶いた卵を半分(魚がベースだど水っぽくなるので量は調節する)、パン粉を加えて形を作る。更に外側にパン粉をまぶし、オリーブオイルでソテーする。

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