17 December 2010

Lagman

























"Lagman" is home made noodle from middle Asia such as; Kazakhstan, Kyrgyz, Tajikistan, Turkmenistan, and Uzbekistan.  I made this out of Japanese Udon that is already made.

This is basically a soup of beef, carrots, tomato, and chick beans with noodles.  I also added some spices such as coriander powder and sweet pepper from Spain.  Usually, Japanese udon has soup that is made from dried kelp and fish.  This is a nice variation of the dish for those who don't like fish stock.

「ラグマン」とは中央アジア辺りで食されている手延べうどん。市販の冷凍うどんを使ってちょっと変わったうどんを作ってみた。本式では羊などで作られるのだと思うが、牛肉を使用した。

基本的には牛肉、人参、トマト、ひよこ豆(缶)を炒め、ビーフストックを足したスープを作る。コリアンダーシード、スィートパプリカなどのオリエンタルなスパイスを加え、冷凍うどんを入れた。夫は昆布やかつお出汁の日本の普通のうどんよりこっちが好みだったようで絶賛していた。

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.