27 November 2010

Potage au broccoli

























This is a very simple broccoli soup.  First, I boiled the broccoli in salted water and then drained them out.  Then saute a slice of onions and cook them in consome or chicken stock until the onions become tender.  Add the broccoli toward the end of its cooking but not cook the broccoli with the soup too long, otherwise, you'll lose its green colour.  It's important to make them smooth by the bar mix very well.  Season the soup with salt and pepper, you can also add tiny pinch of cream at the end.

「ブロッコリーのポタージュ」はとても簡単にできるポタージュ。先ず、ネギかタマネギのスライスをバターかオリーブオイルでソテーする。ブロッコリーは青臭さを抑え、色を保つ為に別に柔らかく塩ゆでする。オニオンソテーにチキンストックかコンソメを足し、柔らかくなるまで煮込む。茹でたブロッコリー入れて少し馴染ませる。しかし、ここで長く煮込むと色が悪くなるので注意。

バーミックスなどのブレンダーで全体をスムーズにする。野菜がきれいにぺーストになるまで丁寧にブレンドすると上品なポタージュになる。最後に塩こしょうで味を整え、好みで少量のクリームを足す。

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