03 November 2010

Jumbo Gyoza
















This is my very first time to make "Gyoza" from its skin.  It was actually not that difficult to make the dough and the result was so much greater than using the already made ones, I'll continue to make this by myself from now on.  Just like making your own pizza at home, once you find your dough recipe, and know how to make, it's not so bothering.  Yet I need to improve the shape of the each Goyza.

「手作り餃子」今回初めて皮から作ってみた。餃子の美味しさはやっぱり皮にありきと思い、重い腰をあげて作ってみた。案の定、市販の皮とは天と地の差だった!今回は「もちもち餃子」を作ろうと思っていたので、皮も厚めで大振りに作った。生の皮は滑りやすく、絞り目がバラバラになってしまった。しかも手慣れていないので10個で精一杯。

肉も上等で脂身のおいしい豚肉を用意し、キャベツ、ニラ、生姜のみじん切りを塩揉みして加えた。味付けは塩、胡椒、紹興酒、ごま油のみ。フライパンに油をひき、水溶き小麦粉を注いで羽根つきになるように焼いていく。最後は少量のごま油を回す。

もちもちで外はカリカリの餃子が出来た。大きく作ったので、小龍包と餃子の間のようで食べごたえのあるものになった。皮を噛んだら、中身もジュワッと肉汁が溢れ出てきて大満足。多分、よい豚肉を使ったのが美味しさの決めてだったと思う。

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