02 August 2010

Yeung Chow fried rice














This is well know style of Chinese fried rice and everyone who is in Hong Kong knows.  You need a good quality of Chinese bacon for this fried rice but it was not very difficult to make this at home.

The most important point of making the fried rice is to cook the egg first then add the cooked white rice right after.

「揚州炒飯」とは叉焼とエビが入った炒飯で香港では何処にでもある炒飯。叉焼が無かったので、ベーコンで代用した。グリーンピースなどを入れてもよい。よい鶏ガラだしと鉄火さえあれば簡単に家で出来る。

先ずエビを先に炒めて取り出しておく。溶いた卵を熱い油に入れ、卵に火が通る前にご飯を入れる。鍋肌にご飯を押し付けて炒めるとパラパラの炒飯になる。鶏ガラだしと塩こしょうで味付けし、炒めたエビ、叉焼、ネギなどを入れて仕上げる。

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