13 August 2010

Poulet au Gorgonzola


This dish is super easy and delicious and perfect for a busy day.  First to saute Chicken breast in the non stick pan then add some white wine then cover the pan to braise.

Melt Gorgonzola cheese; about 50g per person in separate sauce pan with some milk or water.  Cook the sauce until it soothes then pour over to the chicken when you serve.

「鶏胸肉のゴルゴンゾーラソース」これはとても簡単に出来て忙しい日によい料理。先ず鶏胸肉をテフロンパンで軽くソテーし、白ワインを注ぎ入れてふたをし、蒸し焼きにする。小さいソース鍋(ミルク鍋でもよい)を用意し、ゴルゴンゾーラチーズ(1人あたり50gくらい)を牛乳かお湯で溶き火を通して滑らかにする。鶏肉と付け野菜を皿に盛りつけソースをかける、これだけ。付け野菜やイモは手を加えず単に茹でるだけがよい。

これは超簡単でお皿をなめたくほど美味しい危険なソースだ。しかしソースの量が多いとカロリーも気になるし、くどくなる。パスタや野菜にぎりぎりに回るくらいの量が適量だと思う。チーズに塩分があるので、鶏肉にかける塩には注意しよう。

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