05 July 2010

Chicken Liver with soya sauce














This is saute of Chicken liver marinade in Soya sauce, sake, mirin ground ginger and garlic.  This green pepper is Japanese green pepper.  It taste slightly bitter and it goes very well with Chicken liver.  I think it can be replaced with western green pepper.

It's important to saute the vegetable separately from the chicken liver because it'll become very messy.  I saute the pepper first in the pan with olive oil, then remove them, then start fry the marinated livers.  Don't over cook the liver otherwise it'll become very hard.

「鳥レバーとピーマンの炒め物」は夏バテに効き目抜群な一品。先ず、レバーを醤油、酒、みりん、にんにくと生姜のすりおろしに30分くらいマリネする。炒める前にレバーをマリネ液から上げて水気を切る。

先にピーマンを少量の塩で炒めて、別の皿にあけておく。レバーと一緒に炒めると、見た目の悪い仕上がりになる。次にレバーを炒める。新鮮なものは半生でも大丈夫だが、そうでないものはきちんと火を通すようにするが、炒めすぎないこと。レバーをフライパンから取り出し、マリネ液を入れ煮詰めてソースにする。最後にレバーとソースを絡めて、ピーマンと一緒に盛付ける。レバーとマリネ液を一緒に炒めるとぐつぐつと煮込むことになり、レバーが固くなる。

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