04 May 2010

Shrimp lemon pasta















This pasta is my memory of the plate I had in Milan few years ago.  It was made from Langoustines and it was so good that I had to recreate.  Langoustines are not available here so I replaced with fresh small shrimps.

Salt the shrimps first.  Then mince some garlic and cook in olive oil, add the shrimps let it release all the taste into the oil, then add plenty of lemon juice.  Never over cook the shrimps.  Then add some boiled pasta.  I also added some diced tomato for the color.

ミラノで食べたラングスティーヌのパスタがとても美味しく感動したので真似して作ったエビのパスタ。味付けは極めてシンプルで、エビの出汁とレモンと塩のみ。トマトを少し入れているがほんの飾り程度。

エビは生がよく多めに使う。塩を先にしてエビから味を出易くする。オリーブオイルに少量のにんにくを炒めてエビを入れる。エビに火が通り、出汁が出たところで火を止め、レモンを絞り、茹で上がったパスタを投入する。パスタのゆで汁で味を調節する。エビは決して煮詰めないこと。

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