11 April 2010

Birthday Dinner




For my husband's birthday, I cooked authentic French course. Somehow for this year, I made very traditional plates without any twists.  It's good to come back to very basic to test your skill.

Petit Foie gras Poele sauce balsamique
Salade de Homard aux truffles
Mousse de sole sauce a l'armoricaine
Canard au cassis, pommes dauphine
Mousse au chocolat framboise


今年の夫の誕生日にはフレンチの基本の基本の料理を作った。

アミューズ:フォアグラのポアレバルサミコソース
最初の皿:オマールのサラダトリュフ風味
魚の皿:ヒラメのムースアモリケーヌソース
肉の皿:鴨のカシスソース
デザート:チョコレートムースラズベリー盛り

オマールを一匹買い、身はサラダに、みそはヒラメのムースのソースに。鴨はお気に入りのカナダ産の冷凍の一羽。丸ごとさばいてガラからソースをとる。足は後日のコンフィの為に塩漬けに。基本の料理ほど手間がかかるがフレンチの本当の美味しさを実感できる品々だった。

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