30 March 2010

Spring Rolls
















There are some key ingredients of making of tasty Spring rolls.  I like it with bamboo, Shitake mushroom, Japanese bell pepper and thin sliced pork.  I also always put some vermicelli.  I think that if you're not very confident to handle deep fry, it's better to cook and season the insides beforehand. Then let the insides cool and roll into the Spring roll sheets.

春巻きを簡単に作るコツは皮に巻く前に中身を料理し上げて葛で水分を固めることだと思う。そうすれば、皮を揚げるだけなので、油の温度をあまり気にせずに160度くらいから揚げ始めて、最後に180度くらいまで上げてカラッと油を切ることができる。初めから温度が高すぎると外側の皮しか火が通らないので注意する。

中身を生で揚げる場合は豚肉は避け、エビや牛肉にして水分の出にくい野菜を入れ片栗粉をまぶす。また小ぶりに巻く。油は150度くらいからゆっくりと揚げる。タイミングよく温度を上げていかなければ中から水分が出てきて、ぐずぐずになったりするので、なかなか難しい。しかしこの方法の方が確実に中身がシャキッとしていて美味しいと思う。

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