24 March 2010

Shabu Shabu Tiede
















It's very important to use good quality of pork or beef to make Shabu shabu because they are very lightly cooked.  This is a salad version of Shabu shabu but the rule is same.  It's best to make this with Kagoshima Kurobuta pork.  This pork tastes amazing, the meat is tender and the fat is sweet and the flavor is really nice.

塩ゆでしたえんどう豆と鹿児島産黒豚をしゃぶしゃぶしてゴマだれで和えた。えんどう豆は中国産で渋みが強いような感じがしたので、2度茹でした。黒豚の風味を生かすためにゴマだれを少量におさえようと思い、肉を茹でた直後に塩を全体にまぶして下味を付けた。サラダと和える冷しゃぶの場合は肉を冷やすが、火を通したての肉に茹でたての野菜を和える「ぬるしゃぶ」の方がお肉をより柔らかく、美味しく頂けるのではないだろうか。

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